2014. okt 13.

Már kopogtat a tél...

írta: retrodj
Már kopogtat a tél...

Október eleje van. Még kellemesen simogat nap a délutáni órákban. De reggel és délelőtt megmutatja magát a zord jövő. Nyirkos utak, köd, sárguló levelek hullanak alá a fákról - jelezvén: a természet elfáradt és készül lepihenni. Aztán tavasszal frissen, megújulva felkeljen és az embertömeget kicsalogassa "odújából".
Ebben az átmeneti időszakban mégis mit tehet az ember? Hiszen a fesztiválok ideje már lejárt, de a forralt boré még oly távolinak tűnik. A megoldás: MENJ BOLTBA!

Az október éppen olyan színes és választékos, mint az időjárás. Pont annyira, mint az év elején, amikor minden polc le van rabolva - a karácsonyi túlélő show-nak hála.
De csodát most is lehet látni, csak meg kell szépen keresni.
Gyerekként mindig visszaszámoltuk a napokat! Mennyit kell még aludni: hétvégéig, szünetig, ünnepig?!
Karácsony még nagyon messze van, de az előszele már kopogtat. Igen, a Mikulás bácsi... Ha nem hiszed, nézz szét a boltok polcain! A bejegyzés megírásakor még több, mint 60 nap míg megérkezik a "kedves nagy szakállú", de a marketing már dolgozik.
Kit érdekel, hogy tegnap még tangapapucsos emberek sétáltak a Haladás mérkőzésére? "Már hó takará el a bérci tetőt!" és slussz.
Ennek szellemében a PR-osok nyomására (na meg a kritikus szavatossági idő miatt), már a boltok polcain a Mikulás csomagok, csokoládék. Választékban idén sem lesz hiány. Az árrés, a minőség és a különböző színekben pompázó Mikulás figurák között mindenki meg fogja találni amit szeretne. Nyilván el lehet dönteni: minimális minőségi édességet vagy sok silányabbat vásárolunk?!

De kérdem: miért kell ilyen korán kitenni ezeket a termékeket? Szüleim 1-2 héttel (maximum 1 hónappal) korábban vették meg az ajándékokat. A szinte aznap megvásárolt földimogyoró, narancs és a banán sem fog elállni 2 hónapot. Még a csokoládé sem, ha olyan minőségű.
Aki tényleg vásárolni akar, az ugyanúgy néhány nappal előtte fogja ezt megtenni - elvégre nem a túléléshez szükséges dolog az októberi Mikulás csoki.

Egy előnye azért van ennek a korai kipakolásnak. Nyugodtan készíttethetek egy kis forralt bort, hogy azzal a kezemben járjam végig a belvárost! Hiszen elengedhetetlen kelléke ez a karácsonyi nagy vásárláshoz... ;)

...és végül, az én kedvenc Csoki-Mikulásom:


Szólj hozzá

multi vásárlás akció bolt tüske irónia 2014 igaz történet Magyarország