2014. aug 31.

Kellemes Vásárlást!

írta: retrodj
Kellemes Vásárlást!

Egy élmény a bevásárlás. Gondolom mindenkinek az. 
Egyik ismerősömmel történt az alábbi eset, de én is gyakran lyukra futok. Bemész a boltba, van egy listád. Vagy elfelejted mit akartál venni és otthon szembesülsz vele. A másik, hogy a multi húzza le a vásárlókat. 

Elhiszem, hogy a nagy cégnek is élni kell valamiből és a kis lerakatok árai alá mennek - ezáltal esnek el az egyszeri nagyobb bevételtől. Helyette alacsony árakkal kecsegtetve verik át a jó népet!
Már eleve gyanús, ha valami nagyon olcsó. Korábban még az akciós termékek valóban értéket képviseltek. Naivan elhittük, hogy azért akciós egy termék, mert a vezetőség így akarja magához láncolni a fogyasztó réteget.
Eleinte a saját márkákat vezették be, ami egyre silányabb és ehetetlen (minősíthetetlen) volt - persze megfizethető áron. Aztán ott van a "majdnem-mindjárt lejár a szavatossága, eladom de olcsón", hogy a lehető legkisebbre szorítsa a selejtek, kidobandó termékek számát. A pénztárnál való szembesülés is keserű tud lenni, mert a lehető legkörültekintőbbek az akció kiírásánál. Hányszor találkoztunk azzal, hogy óriás felirattal kiírva a hiper-mega ár és alul, szinte mikró mérettel: "3 db, 5+1 ingyen vagy 24 db vásárlása esetén". Aztán vagy észrevesszük ezt a turpisságot, vagy nem.
Bizonyos helyeken kapsz 20%-os matricát, hogy a kívánt termékeket olcsóbban meg tudd venni. Persze erre is kitaláltak valamit az okosok! (az akció hetében az összes minőségi terméket árleszállításra teszik - akár 10 ft-tal - ezzel gátat szabnak a "vásárlási láznak") Nesze neked! ...így juss hozzá a méreg drága holmihoz akciósan...
Más üzletekben - megfigyeltem - van egy X termék 100 Ft-ért. Következő héten akciós listára téve hirdetik ugyanazt, szintén egy százasért. Gondosan ügyelve arra, hogy az eredeti árhoz képest, magasabbat adjanak meg.

A régi nagy bevásárlás még jó volt. Tudtuk, hogy mit és mennyiért vásárolunk. Volt 2-3 fajta márka (jobb esetben) és ízlés, pénztárca vastagság szerint dönthettünk.
Mára pedig még a legmegbízhatóbb termékek is silány utánzatok lettek, korábbi önmagához képest.
De amiért a bevásárlásra esett ma a választásom (nem tudtam hova tenni), ez volt:


"Kellemes vásárlást!"

Szólj hozzá

multi vásárlás szolgáltatás akció bolt átverés tüske irónia emberi kapcsolatok