2014. okt 04.

"Kedves" Politika!

írta: retrodj
"Kedves" Politika!

Kedves politika!

Utállak! Megfogadtam, hogy soha nem fogok tudomást venni rólad. Egyszerűen nem érdekelsz! Írni sem nagyon szeretnék rólad! Csak elég utálatos dolognak tartom, hogy visszaköszönsz mindenhonnan rám. Az utcán plakát formában, a sajtóban (újság, tv, rádió). Összegyűlnek a nevedben több ponton a városban, falvakban és megy a duma.

Kedves politika! Teljesen biztos vagyok abban, hogy nem értelek! Nem is akarlak!

20-25 éve futott még a Három Kívánság c. műsor Dévényi Tibi bácsival. Egy alkalommal feltűnt egy kissrác, aki Göncz Árpáddal akart találkozni. Biztos bennem van a hiba, de egy 6-8-10 éves gyerek szerintem azt sem tudta, hogy mit jelent a "köztársasági elnök" kifejezés. Nem hogy még ezt kérje is! Nagyon mélyen megragadtak bennem az Elnök Úr szavai, akiről mindenki úgy nyilatkozik, hogy igazán sokat tett az országért. Ha ezt más államok vezetői is elismerik, biztos így is van!
Vissza Göncz Áprádhoz... Ő mondta, hogy aki politikus akar lenni, annak nagyon kell tudnia és szeretnie a történelmet. Szerencsés vagyok, mert én beletartozom mindkettőbe. Aki tudja is és szereti is. Mégsem érzem, hogy politikusnak jó lennék.

A rendszerváltás olyan régen volt, hogy kisgyerekként sokat nem fogtunk fel belőle. Max annyit, hogy többször kaptunk banánt, nemcsak Mikuláskor. Viszont azóta eltelt vagy 25 év és a helyzet nem sokat változott.
Nincs munkahely! Külföldi multi bejön és egymást licitálják alul, ami a bért illeti. Ez pedig az állami szférának sem kedvezett. Jó pár éve a közalkalmazotti bértábla is be van fagyasztva. Nincs megélhetés, csak éhbér. Játszhatod élesben a "Gazdálkodj okosan"-t! Vagy kijössz a hó végéig, vagy nem! Feladsz minden csekked vagy enni adsz a gyerekednek?!
Orvoshiány van! Kórházi ágyak, osztályok szűntek meg! A szakképzett ápolók, orvosokkal karöltve mennek ki határainkon túlra, hogy ne legyenek megélhetési gondjaik. Ezért nem tudom őket hibáztatni! Ahogy a hálapénz zsebre rakása miatt sem! De már nincs kinek fizetnem és a mezei belgyógyászati vizsgálatra napokat kell várni. Speciális esetekben akár hónapokat is - bizonyos szakterületeken!
Az utak állapota botrányos! Amerikában ezekért a "pattogós" verdákért milliókat adnak. Nekünk meg alanyi jogon jár. Igaz, hogy tropára vágja a kocsit és messze a legdrágább az üzemanyag széles e nagy világon. Csak a benzin adójában útdíj alap is van - mégsem látni az eredményét!

Te vagy az oka, kedves politika, hogy hazánkban földönfutókká válunk!

Marad a kérdés: külföldre menni, vagy felvenni a kesztyűt és itthon harcba szállni a megélhetésért?! Aki kimegy mosogatni és egyszer hazajön: elszokik az itthoni állapotoktól és feléli azt a vagyont, amit külföldön megszerzett.
Ha maradsz és próbálsz megélni, jobb ha tudod - egy állásra jut legalább 10 ember. (s lehet, hogy jobb képesítésed van, de ha nincs ismerősöd... esélytelen vagy!)
Ezen állítólag a politikusok hivatottak javítani! Azért dolgoznak, hogy az ország, a régió, vagy akár egy mikroközösség élhetőbb legyen. Működjön a gazdaság, az egészségügy.
Ha ez a jó munkavégzés - amit a nevedben végeznek 25 éve - az országban, akkor továbbra sem értem! 
Miért nevetek fel, ha meghallom az átlagkeresetet?! Több, mint 200 000 Ft jelenleg az egy főre jutó bér. Nos, én már 10 éve dolgozom és egyszer sikerült keresnem 105 000 Ft-t. Ezt is túlórával, 3 műszakkal értem el. Voltam állami és multi alkalmazottja. Tanultam, képeztem magam, hogy több és jobb legyek. Amitől más munkáltatóknak is vonzóbbá válhatok. Tévedtem...
Ebben az országban nem lehet boldogulni, csak ha tele a zsebed vagy magas rangú ismerőseid vannak.

Most pedig ismét eljő' a nap, amikor választhatunk! Csak nem tudom, hogy van-e értelme?! Olyan lehetőség nagyon nincs, akik ne vezették volna már országunkat!

Punnany Massif bandájának van egy nagyon jó felvétele, amely remekül összegzi a helyzetét Magyarországnak. "Láttam már szebbet"... Az említett dalban van egy sor, ami gondolkodtatóba ejtett: "cserélgetjük a kormányt a trabi kombinkon". Attól, hogy "jobbos" vagy "balos" a kormány, még a kocsink nem lesz Ferrari!

Kedves politika! Miért van az, hogy mindig az párt a szimpatikusabb az emberek számára, amely ellenzékben van és szótölcsérrel a kezében tetszeleg a "nép nevében"? Miért mindig a választások előtt húznak bele az építkezésekkel, útszakaszok átadásával, bérek javításával a hatalmon lévők?
Ekkora balekoknak vagyunk nézve? Vagy tényleg csak ilyenek a "magyarok"?

Szeretném hinni, hogy az ember okos és nem válik állatcsordává, amint tömegekbe verődik. Vallom, hogy szükség van az irányításra! Kellenek azok, akik tudnak és akarnak tenni azért, hogy a nemzetünk ismét felemelkedjen! Akiknek a közösség fontosabb, az önös érdeknél. Akik azért akarnak politizálni, hogy az elnyomás, a korrupció ellen fellépjenek! S nem azért, hogy teli zsebbel tetszelegjenek egymás és a világ előtt!
Kedves politika - szerinted van ilyen kis hazánkban?

Várom válaszod!

 

Szólj hozzá

politika választás rendszerváltás tüske irónia 2014 igaz történet merengés Magyarország