2014. okt 02.

...már megint beteg lettem!

írta: retrodj
...már megint beteg lettem!

Nagyon gyenge az immunrendszerem, nem tagadom. Sajnos ilyen géneket örököltem. Nyáron az allergiának köszönhetően dugul be az orrom. Ősztől kora tavaszig pedig a megfázás az állandó "kihívóm"!
Az idei nyár, talán ha két nap volt. A múlt héten sikerült meghűlnöm. A szokásos lefolyás semmiben nem változott esetemben. Eldugult az orrom, kapart a torkom és kiszáradt a szám. Aztán bármilyen vírust nyeljek be, sikeresen rámegy a tüdőmre. (azt nem árt tudni - a teljesség kedvéért - hogy velem született asthmám van) Így történt most is.

Ilyenkor mit tehet az ember? Kúrálja magát, hátha javul. Forró tea, méz, zsebkendő, fekvés, gyümölcs és zöldség fogyasztás. Aztán legvégsőbb esetben mehet a háziorvoshoz. Mivel a tüdőm sípolására a belgyógyász nem tud javulást biztosítani, ezért irány a tüdőgondozó. Állandó vendég vagyok ott. Allergiaszezon kezdetén mindig "randizok" a kedvenc doktornőmmel. De most nem így történt! Valami változott!

Akkor gyanús volt a helyzet, amikor a párom 1 hónapja tüdőgyulladást szedett össze. Kivizsgálásra küldték, beutalóval. Ott a "recepciós néni" tájékoztatást adott, hogy változott a betegfogadás házirendje. Krónikus tüdőgyulladáshoz időpontot kapott. Kit izgat, ha addig feldobja az ember a pacskert (papucsot)...
Így a sípolós tüdőmmel "karöltve" félve tárcsáztam az orvosom. Jól sejtettem! Engem is időpont alapján fogadnak. Nyilván ha a halába hörgöm magam, akkor majd az ügyelet megvizsgál. Ellenkező esetben, lázasan, szütyögő mellkassal várjam a gyógyulást, vagy az időpontot, amikor kegyeskednek fogadni.

Lassan minden kórházi osztályon ez megy. Fizetheted a TB-t, dolgozhatsz becsülettel! Ha egyszer "lefullad a motor" várhatsz a szakira, aki bepöccinti a verdát. No, igen! Ha a kocsid lerobban, még mindig van alternatíva: gyalog, drótszamár háton vagy tömegközlekedéssel. De ha szabadnapot vesz ki a tüdőm, hogyan lélegezzek? Kopoltyúval? Vagy fotoszintetizáljak? 

Egyszer úgyis eljön az a nap is, amikor ilyen levelet kapunk: "Tisztelt Vásárlónk! Önök a következő időpontokban költhetnek üzletünkben hétfő - szerda és szombat 18:00-19:00 között!"
Szóval majd találkozunk a tüdőgondozóban - ha megérjük...

Szólj hozzá

szolgáltatás orvos egészségügy tüske irónia 2014 emberi kapcsolatok igaz történet Magyarország